Friptura dulce de porc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura dulce de porc este reteta de succes pentru o cina minunata alaturi de cei dragi, la sfarsit de saptamana.

Ingrediente

    • 1 kg fleica de porc
    • 1 catel de usturoi
    • 50 gr unt
    • cimbru
    • piper macinat
    • 5 cepe
    • 3 linguri miere de albine
    • 500 ml bere neagra
    • 100 ml ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un vas se topesteuntul si se pun 2 cepe taiate pestisori si usturoiul. S epotriveste de sare si piper, se toarna berea si se lasa pe foc 10 minute, pana se reduce lichidul la jumatate.
  2. Intre timp, celelalte 3 cepe se taie pestisori si se pun in tava de copt. Carnea se sareaza si se pipereaza, apoi se unge din abundenta cu ulei. Se asaza carnea peste ceapa si se unge cu mierea de albine, dupa acre se baga la cuptor, pentru o ora.
  3. Dupa acest timp, se adauga sosul de bere si ceapa si se lasa din nou la cuptor pana cand ceapa si carnea se rumenesc frumos.
  4. Dupa coacere, se mai lasa 10 minute inainte de a fi portionata, pentru ca aromele sa se imbine frumos.

Recomandari

Friptura sau Gratar