Fursecuri fragede cu alune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile fragede cu alune sunt foarte gustoase si aromate, perfecte la orice ora a zilei de la micul dejun la cina!

Ingrediente

    • 250 gr faina
    • un ou
    • 150 gr unt moale
    • 75 gr zahar
    • 80 gr alune
    • o lingurita bicarbonat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 50 portii

Timp de preparare 25 minute+8 minute coacere+10 minute asteptare

  1. Se amesteca faina, zaharul si bicarbonatul, apoi se adauga untul, oul si alunele maruntite grosier.
  2. Se amesteca foarte bine totul, se aduna aluatul intr-o bila care se inveleste in folie alimentara. Se da la rece pentru 10 minute.
  3. Dupa acest timp, din aluat se rup bile mici care se rotunjesc intre palme si se pun in tava de copt tapetata cu hartie. Se dau la cuptor pentru 8 minute si se scot pe un grilaj pentru a se raci. Sunt perfecte alaturi de un pahar cu lapte!

Alunele pot fi inlocuite cu nuci sau chiar cu fulgi de cereale iar tava, daca este din teflon, nu trebuie tapetata cu hartie. * Bilele de aluat trebuie aplatizate.

Recomandari

Deserturi