Fursecuri cu mere si fulgi de ovaz- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile cu mere si fulgi de ovaz sunt perfecte la gustare, alaturi de ceai sau cafea. Aceste fursecuri daca le serviti a doua zi se fragezesc si sunt chiar si mai aromate.

Ingrediente

    • 200 gr faina alba
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 1/2 lingurita sare
    • 1/2 lingurita nucsoara macinata
    • 150 gr zahar tos alb
    • 2 oua
    • 150 gr fulgi de ovaz
    • 3 mere curatate si taiate cubulete
    • 175 gr nuci tocate

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron mare amestecati untul cu zaharul pana obtineti o crema fina si aerata in care adaugati treptat ouale, omogenizand bine compozitia.
  2. Separat, amestecati faina,  praful de copt, scortisoara, nucsoara si sarea, apoi adaugati treptat din amestec in crema de ou, amestecand bine ca sa se omogenizeze. Ultima oara adaugati merele, nucile tocate si fulgii de ovaz.
  3. Cu o lingurita formati gramajoare de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, la ditanta de 1 cm unele de altele.
  4. Introduceti tava in cuptorul icnins, la foc moderat 12-15 minute, pana se rumenesc, apoi scoateti si transferati pe un gratar pana se raceasc.

Recomandari

Deserturi