- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Fursecurile cu banane si fulgi de ovaz sunt atat de gustoase, incat nu lipsesc de la nici o gustare alaturi de putin ceai.
		
		Ingrediente
		
			
- 150 gr margarina
 
- 200 gr zahar brun
 
- 1 oua
 
- 2 banane coapte pasate
 
- 1 lingurita esenta de vanilie
 
- 200 gr faina alba
 
- 1/2  lingurita bicarbonat de sodiu
 
- 1 lingurita sare
 
- 1 lingurita scortisoara macinata
 
- 1/4 lingurita cuicoare macinate
 
- 450 gr fulgi de ovaz
 
- 100 gr nuci tocate
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Intr-un castron amestecati margarina cu zaharul pana obtineti un amestec fin si aerat in care incorporati treptat piureul de banane, oul si esenta de vanilie.
 
- Separat, amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu, sarea, cuisoarele, scortisoara si adaugati treptat in amestecul cu banane. Omogenizati compozitia in care adaugati fulgii de ovaz si nucile tocate.
 
- Cu o lingurita luati din aluat si asezati gramajoare in tava de copt tapetata cu hartie de copt la distanta de 1 cm unele de altele.
 
- Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti 8-10 minute, pana se rumenesc. Cand sunt gata, scoateti tava din cuptor si lasati 10 minute sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar pana se racesc.