Fursecuri cu afine si portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile cu afine si portocale sunt fragede si aromate, perfecte la gustare sau la cafea.

Ingrediente

    • 200 gr zahar tos alb
    • 150 gr unt, la temperatura camerei
    • 100 gr zahar brun
    • 1 ou
    • 1 lingurita coaja rasa de portocala
    • 2 linguri suc de portocale
    • 500 gr faina alba
    • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
    • 1/2 lingurita sare
    • 300 gr afine uscate, tocate
    • 100 gr nuci tocate- optional

    PENTRU GLAZURA:

    • 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
    • 3 linguri suc de portocale
    • 250 gr zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron mare, se amesteca untul cu zaharul alb si cel brun, pana se obtine o crema omogena si aerata, in care se incorporeaza bine oul batut usor. Se aduaga coaja rasa de portocala, sucul de portocale si se omogenizeaza bine amestecul.
  2. Separat se amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si sarea, apoi se incorporeaza trepat in amestecul de unt. Se adauga afinele si nucile, apoi cu o lingurita se  formeaza gramajoare in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de 2 cm unele de altele.
  3. Coaceti fursecurile 12-15 minute in cuptorul incins, pana cand marginile incep sa se rumeneasca, apoi scoateti-le din cuptor si puneti-le pe un gratar sa se raceasca.
  4. Intr-un castron mic amestecati 1/2 lingurita coaja rasa de portocala, 3 linguri de suc de portocala si zaharul pudra, pana se omogenizeaza, apoi stropiti cu aceasta glazura fursecurile racite.

Recomandari

Deserturi