Desert la pahar cu ciocolata si visine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Desert la pahar. Un desert delicios,o combinatie de gusturi si arome, delicios atat iarna cat si cand afara este fosrte cald.O combinatie ideala de 2 feluri de ciocolata cu visine...un deliciu.

Ingrediente

    PENTRU CREMA ALBA:

    • 2 foi gelatina
    • 150 gr ciocolata alba de menaj
    • 1 ou
    • 1 linugra zahar
    • 2 linguri zeama de portocale
    • 150 ml frisca lichida

    PENTRU CREMA MARO:

    • 100 gr ciocolata neagra de menaj
    • 2 oua
    • 2 linguri zahar
    • esenta de vanilie
    • 100 ml frisca lichida

    PENTRU SOSUL DE VISINE:

    • 1 borcan mare compot de visine
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 3 linguri amidon alimentar

Instructiuni de preparare

  1. Gelatina se pune la inmuiat  in 50 ml apa. Ciocolata alba se rade, se pune pe baie de aburi pana se topeste, dupa care se lasa sa se racoreasca. Albusul se bate spuma tare, se adauga galbenusul, zeama de portocale si se bate pana devine o crema. Gelatina se topeste si se amesteca cu crema si cu ciocolata topita dupa care se incorporeaza usor frisca batuta.
  2. Ciocolata neagra se rade, se topeste pe baie deaburi, dupa care se lasa sa se racoreasca. lbusurile se bat spuma tare, se adauga galbenusurile cu zaharul si esenta si se amesteca continuu pana cand compozitia capata o consistenta cremoasa. Se adauga ciocolata, amestecand continuu, si se incorporeaza usor frisca batuta.
  3. Se pun straturi alternative din creme in sase cupe de sticla.Se introduc la frigider doua ore.
  4. Intre timp se scot samburii de la visine si impreuna cu zeama din compot si cu zaharul vanilat se pun la fiert. Se dizolva amidonul cu putina apa si se adauga peste compot. Se lasa sa se ingroasa apoi se da deoparte de pe foc. Se amesteca din cand in cand pana se raceste putin.Se pune sirop peste cupele de la frigider si se poate servi.

Recomandari

Deserturi