Cupe cu iaurt si prune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cupele cu iaurt si prune sunt ideale daca sunteti impatimiti de prune.Are o savoare unica si o aroma deosebita pe care cu siguranta o veti indragi.

Ingrediente

    • 4 prune coapte
    • 5 frunze de menta proaspata
    • 500 gr iaurt slab
    • 2 linguri de zahar pudra vanilat
    • 2 foi de gelatina
    • 2 linguri de lichior de fructe (crema de banane)
    • frunze de menta proaspata pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Spala si taie cuburi prunele si pune-le sa se marineze in lichior, impreuna cu frunzele de menta. Intre timp, pune gelatina la inmuiat in apa rece.
  2. Amesteca intr-un castron iaurtul cu zaharul pudra vanilat si adauga gelatina dizolvata in putin lichid de la marinata.
  3. Scurge prunele din marinata si amesteca-le cu iaurtul. Toarna compozitia in 4 cupe mici, apoi baga-le in frigider 1 ora pentru a se raci inainte sa le servesti.

Sugestie:

Poti diversifica reteta, inlocuind prunele cu alte fructe (capsuni,piersici, caise sau fructe de padure), decorand cupele ca cate o aluna prajita.

Recomandari

Deserturi