- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Ciresele in ciocolata sunt atat de aromate, incat trebuie sa le preparati in cantitati mari.Acesate minunate bomboane sunt mai gustoase dupa o saptamana de stat la frigider.
		
		Ingrediente
		
			
- 60 cirese cu codita
 
- 3 linguri unt, la temperatura camerei
 
- 3 linguri sirop de porumb
 
- 400 gr zahar vanilat
 
- 1 kg ciocolata de menaj
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Spalati ciresele cu apa rece si lasati-le  pe prosoape absorbante din hartie ca sa se usuce.
 
- Intr-un castron amestecati untul cu siropul de porumb pana se omogenizeaza, apoi adaugati zaharul pudra framantan compozitia cu mana, ca pe un aluat. Impachetati ametscul in folie de plastic si bagati-l in frigider o ora, ca sa se intareasca. 
 
- Scoateti aluatul din frigider si rupeti mici din el in care ascundeti cate o cireasa, lasand codita afara. Asezati bilutele formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi bagati tava in frigider pana se intaresc.
 
- Intre timp, topiti ciocolata intr-o cratita pe foc mic, apoi scufundati fiecare cireasa in sos, tinandu-le de codite. Ciresele glazurate asezati-le in tava pe hartia de copt si lasati-le la rece pana se intaresc. Pentru a le depozita corespunzator puneti-le intr-un recipient etans la frigider.