Zacusca de gogosari- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Zacusca de gogosari este un preparat foarte bun si aromat, perfect in zilele de iarna, mai ales atunci cand doriti ceva bun si energizant.

Ingrediente

    • 450 gr pasta de rosii
    • 30 bucati gogosari rosii
    • 220 ml ulei
    • foi de dafin
    • 200 ml otet
    • 8 linguri zahar
    • sare si piper dupa gust
     

Instructiuni de preparare

  1. Se spala bine de tot gogosarii, se curata de seminte si cotor, apoi se trec prin masina de tocat.
  2. Intr-o oala mare se pune pasta de rosii, gogosarii tocati, 4-5 foi de dafin, uleiul, otetul, zaharul, 1 lingura de sare si 1 lingurita de piper macinat.
  3. Se amesteca bine compozitia, apoi se pune oala pe foc si, cand incepe sa clocoteasca se da mai mic. Se acopera oala cu capac si se amesteca din cand in cand.
  4. Cand amestecul a scazut si are suficienta sare si piper, se ia oala de pe foc si se transfera zacusca fierbinte in borcane  si se sterilizeaza 30 de minute la cuptor. Cand  borcanele sunt reci se scot din cuptor si se pun in camara de iarna.

Recomandari

Conserve si Muraturi