Serbet de trandafiri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Serbetul de trandafir este cel mai aromat si delicios serbet. Secretul acestui serbet este ca florile de trandafir sa fie parfumate.

Ingrediente

    • 1 kg zahar
    • 300 g petale de flori
    • 1/2 lingurita cu sare de lamaie.

Instructiuni de preparare

  1. Se curata petalele de trandafiri de partea alba, se cantaresc dupa ce s-au curatat si se pun sa fiarba intr-un litru de apa care clocoteste. Se fierb acoperite pana cand upa scade la jumatate, apoi se pun intr-un castron curat si sc lasa sa se raceasca acoperit, dupa care se strecoara prin tifon. Zeama de trandafiri se pune cu 1 kg de zahar sa fiarba pe foc viu.
  2. Cand siropul face basici inseamna ca este aproape gata. Se ia din el o lingura, se dizolva sarea de lamaie si se pune din nou in sirop. Se trage cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca doar 15 minute. Se freaca energic pana cand devine mat si se leaga ca orice serbet

Recomandari

Conserve si Muraturi