Serbet de capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Serbetul de capsuni este genul de serbet care se poate consuma in loc de gem sau dulceata in prepararea diverselor prajituri.

Ingrediente

    • 1 kg zahar
    • 1 kg capsuni

Instructiuni de preparare

  1. Se spala fructele, se curata de coditele verzi si se pun intr-un vas curat, acoperite cu jumatate de pahar de apa. Se lasa sa dea cateva clocote si se trage vasul de pe foc.
  2. Cand zeama s-a racit, se strecoara prin tifon pus in doua. Zeama obtinuta se pune cu un pahar cu apa si 1 kg de zahar si se fierbe pe foc viu pana cand se leaga.
  3. Ser­betul din fructe acrisoare se freaca atunci cand se trage vasul de pe foc, fara sa se racoreasca.

Recomandari

Conserve si Muraturi