Ardei capia copti la borcan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ardei capia copti la borcan sunt un deliciu in zilele de iarna, dar mai ales in preajma Craciunului cand avem nevoie de ceva care sa ne taie greata de la carnea grasa de porc.

Ingrediente

    • 4 kg ardei capia
    • 500 ml otet
    • 1 l apa
    • 2 linguri cu sare
    • 4 linguri cu zahar
    • frunze de busuioc

Instructiuni de preparare

  1. Se spala ardeii, se pun in tava neagra de la aragaz, se coc la foc iute, intorcandu-se ardeii cu o lopatica sau o lingura cu coada lunga.
  2. Se curata cand s-au racit, se pun in borcane (este nevoie de 4-5 borcane de 800 g), se opa­resc cu solutie de otet, apa, sare si zahar, se lasa in bor­can sa se raceasca, se pun frunze de busuioc deasupra ar­deilor si se inchid borcanele. Se tin in camara, se servesc ca salata langa mancaruri grase sau picante.

Recomandari

Conserve si Muraturi