Dulceata de caise-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Caisele sunt unele dintre cele mai gustoase fructe. Din ele poti obtine dulceturi si gemuri aromate. Dulceata de caise este potrivita pentru diverse prajituri si ca umplutura pentru clatite.

Ingrediente

    • 1 kg zahar
    • 40 de caise
    • samburi de caise
    • 1 lamaie
    • 500 ml apa
    • apa de var

Instructiuni de preparare

  1.  Se aleg caisele nu prea coapte, se curata de coaja si cu un betisor subtire se apasa pe la codita sa iasa samburii, care se sparg, se curata de pielite si se pun deoparte.
  2. Caisele curatate se pun in apa se var si se lasa 3 ore, apoi se scot, se clatesc cu apa curata si se asaza pe un servet sa se zvante.
  3. Intr-un vas de dulceata se pune zaharul cu apa si se asaza pe foc mic sa se raceasca. Se adauga zeama de lamaie  si se fierbe pana cand se leaga siropul.
  4. Se pun caisele si se lasa la foc foarte mic cateva minute, apoi se face focul mare, se adauga samburii si se lasa sa fiarba cateva minute pana se leaga din nou siropul cu zeama lasata de caise.

Recomandari

Conserve si Muraturi