Vinete la gratar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vinetele la gratar sunt delicioase, perfecte cu sos de maioneza cu usturoi si marar.

Ingrediente

    • 4 vinete taiate pe lung
    • 1 lingura cu mustar
    • 3 linguri cu ulei
    • sare
    • piper
    • 200 ml suc de rosii indulcit
    • marar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Speli vinetele, indepartezi cozile, le tai pe lung. Le dai sare, le lasi 1 ora cu o greutate deasupra. Le speli iar, le usuci in prosop, le ungi cu ulei, apoi cu mustar si le pui pe gratar, direct pe jar sau in cuptorul aragazului, cu o tava cu apa dedesubt. Intorci des ca sa nu se arda si  sunt gata cand s-au inmuiat bine.
  2. Asezi vinetele pe platou, le acoperi cu suc de rosii putin indulcit si piperat dupa gust. Servesti cald, cu paine proaspata.

Recomandari

Aperitive