Sufleu de mere- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sufleul de mere trebuie sa il incercati pentru ca este foarte gustos si aromat, mai ales daca in momentul servirii adaugati putina scortisoara macinata sau zahar pudra.

Ingrediente

    • 1 kg mere
    • 50 gr zahar ( pentru mere )
    • 100 ml vin alb
    • 50 gr unt
    • 400 gr zahar pudra
    • 200 ml apa
    • 8 albusuri

Instructiuni de preparare

  1. Se curafa merele, se taie feliufe subtiri si se pun intr-o cratifa pe foc, presarate cu 50 g zahar si stropite cu vin. Cand scade tot sucul, se trec merele prin sita si se obfine un piure.
  2. Se face un sirop bine legat din cele 400 g zahar si apa si se amesteca in piureul de mere. Se pune din nou cratita pe foc si se fierbe bine, pana se ingroasa piureul. Se bat albusurile spuma tare, se inglobeaza usor in piureul de mere, amestecand cu lingura de sus in jos.
  3. Se toarna compozifia intr-o forma bine tapetata cu unt si pesmet  si se coace sufleul in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 40 de minute. Se scoate  forma din cuptor si se serveste sufleul fierbinte.

Recomandari

Aperitive