Sufleu de caise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sufleul de caise este un aperitiv dulce de vara, aromat si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 1 kg caise foarte coapte
    • 3 oua
    • 250 gr zahar pudra
    • vanilie
    • 2 linguri rom

Instructiuni de preparare

  1. Se spala caisele, se curata de samburi si se dau prin sita. Se freaca galbenusurile cu 200 gr zahar si vanilia pana isi dubleaza volumul si se transforma in crema.
  2. Se amesteca galbenusurile cu piureul de caise si romul. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in piureul de caise, amestecand cu lingura, de sus in jos.
  3. Se pune compozitia in forma tapetata cu unt si pesmet si se baga in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Cand este gata, sufleul se scoate din cuptor, se pudreaza cu restul zahar si se serveste fierbinte.

Recomandari

Aperitive