Omleta cu spanac ciuperci si seminte de dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Omleta cu spanac ciuperci si seminte de dovleac este perfecta la micul dejun pentru ca are un efect energizant si este foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 10 oua
    • 150 gr sunculita
    • 1 ceapa
    • 150 gr ciuperci
    • 80 gr parmezan sau cascaval uscat
    • 2 linguri spanac fiert
    • sare
    • piper
    • 1 lingura unt
    • 2 linguri seminte de dovleac

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 10 portii

Timp de preparare 30 minute

  1. Cureti ciupercile si ceapa, le speli si le toci marunt. Tai in cubulete sunculita. Pentru ca omleta sa fie pufoasa, separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugi galbenusurile, piper dupa gust si continui sa bati pana se omogenizeaza. incorporezi spanacul bine scurs si parmezanul ras fin.
  2. Intr-o tigaie mare, topesti untul si calesti putin sunca, ceapa si ciupercile, pana cand scade sosul. Daca folosesti spanac congelat, il pui in tigaie, sa se caleasca, fara sa il decongelezi.
  3. Peste ingredientele calite, torni ouale in strat uniform. Prajesti omleta la foc mic, acoperind tigaia cu un capac. Misti lent tigaia in plan orizontal, aducand si portiunile din margine deasupra focului.
  4. Cand s-a coagulat pe toata suprafata, o scoti pe un platou si o presari cu seminte de dovleac, care adauga fibre si energie micului tau dejun. Servesti omleta cu smantana deasupra.

Daca adaugi multe ingrediente solide, pentru ca omleta sa fie mai legata, poti adauga 1 lingura de faina la fiecare 4 oua.

Recomandari

Aperitive