Omleta mozaic

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Omleta mozaic este o omleta mai complicata dar la fel de gustoasa si aromata.

Ingrediente

    • 6-8 oua
    • 200 ml lapte dulce
    • 2 lingurite cu faina
    • 150 ml ulei
    • sare
    • 2 legaturi de marar
    • 3-4 felii de cascaval sau branza telemea
    • 3-4 carnati subtiri sau ficatei de pasare
    • 200 gr sunca slaba
    • legume de sezon crude sau murate

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Faci o omleta obisnuita din 2 oua, sare, 2-3 linguri cu lapte dulce, 1/2 lingurita cu faina pe care ai inmuiat-o in apa sau lapte. Bati amestecul bine si il rastorni in tigaie unsa cu ulei. intorci omleta, o rumenesti 1 minut si pe partea care a stat deasupra, apoi o lasi sa alunece pe un platou rotund. Acoperi omleta cu felii subtiri de rosii sau ardei.
  2. Omleta a Il-a: 2 oua, verdeata tocata fin, cascaval taiat cuburi mici, lapte, faina, sare. O lasi sa se inchege si o scoti peste prima omleta. Acoperi cu felii subtiri de castravete.
  3. Omleta a IlI-a: in amestecul de oua, lapte dulce, faina si sare amesteci sunca taiata bucati mici. Coci omleta in tigaie, in care ai incalzit uleiul in prealabil. Scoti peste omletele de pe platou.
  4. A IV-a omleta: in amestecul de oua, lapte si faina adaugi ficatei de pasare fierti si taiati
    felii subtiri. Prajesti si scoti pe platou. Daca nu ai ficatei in casa foloseste carnati subtiri, bine uscati, care n-au nevoie de un timp indelungat de prajire. Ultima omleta o acoperi cu marar tocat si toate resturile de carne sau branza ramase.
    Tai tortul de omlete in raza, servesti in farfurii cu paine de casa si legume de sezon - crude sau murate.

Recomandari

Aperitive