Gulii pane- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Guliile pane sunt aromate si gustoase, in acelasi timp, ele fiind bune mai mult reci.

Ingrediente

    • 3 gulii mari
    • 1 ou
    • 3 linguri cu faina
    • 175 ml apa
    • 200 ml ulei
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 40 minute

  1. Curatati guliile de coaja tare, taiati-le jumatati si puneti-le sa fiarba in apa care clocoteste. Dupa 10 min scoateti guliile din apa, lasati sa se raceasca, taiati felii de 2-3 cm grosime.
  2. Faceti un aluat de clatite din ou, faina, apa (sau sifon), sare, piper macinat. Omogenizati sa nu aiba cocoloase.
  3. Treceti feliile de gulii prin aluat si prajiti-le in ulei incins. Scoateti pe servetele de hartie.
  4. Serviti mancarea calda, langa salata de sezon sau langa legume crude.
  5. In uleiul ramas prajiti tije de patrunjel trecute prin aluat pentru decor.

Recomandari

Aperitive