Friganele cu fructe de padure

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friganelele cu fructe de padure sunt foarte gustoase si aromate, perfecte atat la micul dejun cat si la gustare.

Ingrediente

    • 8 felii de paine de o zi
    • 500 ml lapte integral
    • 2 oua
    • 50 gr zahar pudra
    • o lingura ulei
    • 50 gr unt

    PENTRU SOSUL DE FRUCTE:

    • 300 gr fructe de padure decongelate
    • 100 gr zahar pudra
    • 500 ml apa

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 5 minute+ 15 minute fierbere+ 10 minute prajire

  1. Intr-un vas se bat cu furculita ouale si zaharul. Separat, in alt vas cu bordura inalta, se toarna laptele. intr-o tigaie se pun untul si uleiul sa se incinga.
  2. Fiecare felie de paine se trece rapid prin lapte si apoi prin oua si se pun in tigaie la prajit. Se lasa sa devina aurii pe ambele parti.
  3. Intr-o oala mica se pun fructele si sucul rezultate de la decongelare, zaharul si apa. Se lasa la fiert circa 15 minute.
  4. Se servesc friganelele cu sosul de fructe si, eventual, cu o cupa de inghetata alaturi.

Sunt nenumarate combinatiile pentru friganele, fiind bune si simplu presarate cu zahar. Se poate folosi si painea cu cereale, presarata apoi cu nuci sau fistic macinate.
 

Recomandari

Aperitive