Vinete aromate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vinetele aromate sunt foarte gustoase si se pot servi atat calde cat si reci , mai ales in zilele de post.

Ingrediente

    • 4 vinete
    • 3 dovlecei
    • 4 cepe albe
    • 7 rosii
    • 7 catei de usturoi
    • sare
    • cimbru maruntit
    • roamarin maruntit
    • 6 linguri ulei de masline
    • piper macinat
    • busuioc maruntit

Instructiuni de preparare

  1. Se curata ceapa, se sterg cu un servet vinetele, dovleceii si rosiile, apoi toate legumele se taie in felii de 0,5 cm. Se porneste cuptorul, apoi freci cu un catel de usturoi o forma termorezistenta, se unge apoi cu ulei si se pun in ea, in picioare, rondelele de legume cat mai stranse unele de altele. Se pudreaza rondelele cu sare si piper, se stropesc cu ulei de masline si se baga la cuptor pentru 20 de minute.
  2. Se scot legumele de la cuptor si se apasa cu lingura pentru spuma, ca sa iasa zeama din ele, apoi se mai baga in cuptor pentru inca 40 de minute sa se patrunda.
  3. Legumele se servesc fierbinti,ca aperitiv sau garnitura.

Recomandari

Aperitive