Rulada din carne tocata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Desi, la prima vedere pare complicat de preparat, rulada din carne tocata se prepara foarte usor. Acest preparat se poate servi atat ca fel principal alaturi de o garnitura si salata cat si ca aperitiv la micul dejun.

Ingrediente

    • 500 gr carene tocata de vita
    • 500 gr carne tocata de pui
    • 6 oua
    • 4 catei de usturoi
    • 1 lingura ulei
    • 100 gr miez de paine inmuiat in lapte
    • 1 ceapa
    • 125 ml supa de legume
    • marar verde
    • patrunjel verde
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca ambele tipuri de carne tocata, apoi se adauga 3 oua batute, putina sare, miezul de paine inmuiat in lapte si stors bine, ceapa si usturoiul date pe razatoare, piper macinat, mararul si patrujelul tocate foarte marunt, apoi se framanta bine amestecul pana se omogenizeaza.
  2. Celelalte 3 oua se fierb in apa cu sare, apoi se lasa sa se raceasca complet, dupa care se curata de coaja.
  3. Se intinde amestecul de carne tocata pe o foaie de copt unsa cu putin ulei si se preseaza cu mainile umede pana cand se obtine un dreptunghi gros de 2-3 cm. Se pun ouale fierte in centrul dreptunghiului de carne, care apoi se ruleaza cu atentie.
  4. Se asaza rulada intr-un vas uns cu ulei de masline, se toarna supa de legume si se acopera cratita cu folie de aluminiu. Se baga cratita la cuptor pentru 30 de minute, apoi se da folia de aluminiu la o parte si se mai lasa rulada in cuptor inca 15 minute sa se rumeneasca.
  5. Cand rulada este rumenita frumos se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, abia apoi se poate felia si servi.

Recomandari

Aperitive