Oua cu sos de patrunjel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ouale cu sos de patrunjel sunt delicioase si foarte aromate.

Ingrediente

    • 4-6 oua fierte tari
    • 2 linguri cu unt
    • 4 linguri cu faina
    • 200 gr smantana
    • sare
    • 2 legaturi de patrunjel verde
    • 4 linguri cu lapte dulce

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Fierbi ouale 6 minute, le lasi in apa rece 5 minute,apoi le cureti si le pastrezi in farfurie.
  2. Din untul inmuiat, pus intr-o cratita mica, faina pusa in ploaie si putin lapte faci un sos alb, pe care-l subtiezi cu smantana. Fierbi sosul 10 minute, sarezi, adaugi patrunjelul tocat marunt, si lasi sa mai fiarba pana cand sosul devine verde.
  3. Tai ouale in jumatati, le pui in sos, stingi focul. Servesti cate 2 jumatati de ou, acoperite cu sos de patrunjel, langa paine proaspata si vin alb.

Recomandari

Aperitive