Budinca in culori- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca in culori etse o budinca aromata cu care puteti oricand sa ii pacaliti chiar si pe cei mai mofturosi copii.

Ingrediente

    • 1 litru lapte
    • 150 gr zahar
    • 3 linguri faina
    • 2 galbenusuri
    • 100 ml suc de zmeura sau de visine
    • 1 lingura cacao
    • 200 gr frisca
    • 3 linguri zmeura sau visine
    • vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se fierbe laptele cu zaharul si vanilia si se imparte in 3 recipiente. O treime din lapte se fierbe cu zeama de fructe in care s-a desfacut 1 lingura de faina. Se amesteca mereu si se obtine o crema legata. Se pune crema intr-un castron si se lasa la racit. Se presara cu fructe proaspete.
  2. A doua treime de lapte se fierbe cu o lingura de faina si una de cacao si se obfine o crema care se pune peste cea de fructe. Se presara fructe proaspete.
  3. A treia cantitate de lapte se toarna peste galbenusurile frecate cu putina faina si se fierbe pana se ingroasa. Se toarna peste crema de cacao. Dupa ce s-a racit, se pune deasupra un strat de fructe proas¬pete si un strat de frisca.

Recomandari

Aperitive