Budinca de mere cu crema de vanilie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de mere cu crema de vanilie il puteti prepara in loc de desert, fiind la fel de bun cald cat si rece.

Ingrediente

    • 100 gr unt
    • 4 oua
    • 1/2 baton de vanilie
    • 4 mere
    • 2 linguri faina
    • 150 gr zahar
    • sare
    • 1 litru lapte
    • 50 gr unt
    • pesmet

Instructiuni de preparare

  1. Se pune faina intr-un castron si se ametseca cu 25 gr unt, frecand bine cu zahar, sare, galbenusurile si albusurile batute spuma. Cand s-a amestecat bine totul, se toarna cate putin laptele fierbinte si aromat si se pune vasul pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa.
  2. Se spala merele, se curata de seminte si de coaja si se taie sferturi, apoi  fiecare sfert se mai taie o data. Se pun feliile de mere cu 50 unt pe foc ca sa se inabuse bine. Intr-o forma termorezistenta unsa cu restul de unt, se toarna jumatate din compozitia de oua, apoi se asaza merele si deasupra se toarna restul de compozitie. Se presara cu pesmet si se baga tava la cuptor sa se coaca 15-20 de minute.

Recomandari

Aperitive