Budinca de dovlecei cu porumb

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de dovlecei cu porumb este o budinca aperitiv foarte gustoasa, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 1 kg dovlecei
    • 2 conserve (200 gr) porumb boabe
    • 200 gr cascaval
    • 3 cepe
    • 2 ardei grasi verzi
    • 3 oua
    • piper
    • 3 catei de usturoi
    • 4 linguri margarina pentru copt
    • 4 linguri ulei
    • 1 lingurita de sare
    • 30 gr unt
    • 2 lingurite zahar
    • 2 linguri faina
    • 1 lingura unt si pesmet pentru forma

Instructiuni de preparare

Ingrediente  pentru 6 portii

Timp  de preparare 1 ora+ 50 minute coacere

  1. Cureti legumele. Tai dovleceii rondele subtiri, iar ceapa, usturoiul si ardeiul marunt.
  2. Calesti ceapa si usturoiul in uleiul si margarina incinse. Cand ceapa a devenit transparenta, adaugi ardeiul si dovleceii, torni putina apa si le lasi sa se inabuse la foc mic, pentru 10-15 minute. lei vasul de pe foc si pui boabele de porumb scurse, apoi presari sare si piper dupa gust.
  3. Cand legumele s-au racit, pui galbenusurile, cascavalul ras, faina, untul topit si zaharul. Bati albusurile spuma si le incorporezi in compozitie.
  4. Ungi si tapetezi cu pesmet o forma termorezistenta. Torni compozitia si o coci la foc mediu, in cuptorul preincalzit, timp de 40-45 de minute.

Recomandari

Aperitive