Aperitiv in patru culori

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aperitivul in patru culori este reteta de succes pentru o cina in familie. Acest aperitiv are menirea de a starni pofta de mancare a invitatilor care va vor lauda la infinit.

Ingrediente

    • 1 kg branza dulce scursa
    • 8 oua
    • 2 linguri pasta de tomate
    • 1 foaie de napolitana sau cornete
    • 400 gr unt sau margarina
    • 2 legaturi patrunjel verde sau marar
    • 2 ardei grasi diferit colorati, pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Fierbi ouale tari, apoi le decojesti si separi galbenusurile, pe care le zdrobesti cat mai fin, cu furculita. Pentru un galben mai intens, folosesti oua de la pasari crescute la curte.
  2. Mixezi branza cu margarina moale, la temperatura camerei, pana cand obtii o pasta omogena. Imparti aceasta pasta in patru. Speli verdeata si o mixezi in blender, impreuna cu un sfert din pasta de branza. Astfel, clorofila din verdeata tocata foarte fin va colora pasta mai intens.
  3. Colorezi un sfert din pasta folosind galbenusurile, in pasta alba incorporezi 6 albusuri fiert tocate marunt, iar in cea rosie, pasta de tomate.
  4. Tapetezi cu folie de plastic o tava de chec, si asezi la baza ei o foaie de napolitana pe care alternezi in straturi uniforme cremele: alba, rosu, galben, verde, iar deasupra pui o alta foaie de napolitana.
  5. Introduci tava in frigider pana a doua zi, apoi tai aperitivul in felii, cu un cutit ascutit uns cu ulei, apoi le asezi frumos pe un platou si le poti servi.

Recomandari

Aperitive