Salata mozaic

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Stim ca iti doresti ceva care sa te racoreasca... Stim ca vrei sa te rasfeti cu un preparat delicios si sanatos, plin de vitamine.Atunci cu siguranta vrei sa savurezi o salata mozaic, care va va surprinde prin delicatetea si finetea ei.

Ingrediente

    • cateva boabe de struguri
    • 1 salata verde
    • 5 cartofi
    • 200 gr branza telemea
    • cateva nuci
    • sare

    PENTRU SOS:

    • 100 gr smantana
    • 2 lingurite mustar
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala cartofii bine cu apa rece, apoi pune-i la fiert in coaja, intr-o cratita cu apa si putina sare. Salata se spala frunza cu frunza, apoi se rupe fasii acre se pun intr-un bol incapator.
  2. Cartofii cand sunt fierti, adica se infige usor furculita, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, dupa care se curata de coaja si se taie cubulete care se pun peste salata verde. Se adauga boabele de strugure taiate pe jumatate, nucile si branza telemea taiata cubulete.
  3. Separat,se prepara sosul. Se amesteca bine smantana cu mustarul si putina sare. Sosul rezultat se toarna peste salata, se amesteca usor si se tine la rece 10-15 minute, inainte de a fi servita.

Recomandari

Salate