Praz condimentat pentru iarna

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prazul condimentat pentru iarna este mai degraba murat, dar foarte gustos si apetisant.

Ingrediente

    • 1 kg praz
    • 50 gr zahar
    • 250 gr ghimbir
    • 500 ml apa
    • boabe de piper
    • 500 ml otet
    • boabe de mustar
    • 2 ardei iuti rosii
    • 4 foi dafin
    • 1 lingura sare neiodata

Instructiuni de preparare

  1. Se curata prazul, i se taie mustatile, se spala si se taie fasii de 5 cm. Se lasa la scurs pe un prosop absorbant de bucatarie. Ghimbirul se curata si se taie bucatele. Ardeiul iute se spala si se lasa si el la scurs.
  2. Se asaza bucatile de ghimbir si fasiile de praz in borcane, iar deasupra se pun boabele de piper, boabele de mustar, foile de dafin si ardeiul iute.
  3. Separat, intr-un vas se fierbe apa cu otetul, sarea si zaharul pana da in clocot. Se toarna peste compozitia din borcane si se inchid ermetic cu capace sau cu un celofan mai gros. Borcanele se pun apoi la bain-marie intr-un vas cu apa, timp de 40-50 de minute, din momentul inceperii fierberii, dupa care se lasa la racit, invelite intr-o patura, pana a doua zi.
  4. Prazul murat se poate folosi ca garnitura pentru diferite preparate din carne sau fasole.

Recomandari

Conserve si Muraturi