Salata cu pui paste si susan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata cu pui paste si susan este o salata de vara, satioasa si racoritoare, numai buna dupa o zi de plaja!

Ingrediente

    • 30 gr seminte de susan
    • 450 gr paste: penne, fusili sau farfalle
    • 100 ml ulei
    • 50 ml sos de soia
    • 70 ml otet de orez
    • 1 lingura ulei de susan
    • 3 linguri zahar tos alb
    • 1/2 lingurita ghimbir ras
    • 1/4 lingurita piper negru macinat
    • 500 gr carne de pui fripta sau fiarta
    • 4 linguri coriandru verde tocat
    • 3 fire de ceapa verde, tocate marunt

Instructiuni de preparare

  1. Se incalzeste o tigaie pe foc in care adaugati semintele de susan si se lasa sa se coaca, amestecand continuu, pana se rumenesc. Cand semintele incep sa isi schimba culoarea turnati-le pe o farfurie. Daca le lasati in tigaie riscati sa se arda chiar daca focul este oprit, deoarece tigaia este incinsa.
  2. Puneti o oala cu apa pe foc in care puneti si o lingurita de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca puneti pastele si lasati-le sa fiarba 8-10 minute, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand pastele s-au fiert scurgeti-le de apa, clatiti-le cu apa rece si lasati sa se scurga intr-o sita. Abia cand pastele s-au scurs bine le puteti pune intr-un castron mare de salata.
  3. Intr-un borcan cu capac etans turnati uleiul, sosul de soia, otetul, uleiul de susan, zaharul,semintele de susan, ghimbirul si piperul macinat. Puneti vapacul si agitati bine 2-3 minute ca sa se omogenizeze.
  4. Turnati dressingul peste paste si amestecati bine ca sa se acopere uniform, apoi adaugati carnea de pui taiata bucati mai mici, coriandrul tocat si ceapa verde, amestecati dar putin de tot, apoi puteti servi.

Recomandari

Salate