Prajitura de vanilie cu bezea de cocos

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura de vanilie cu bezea de cocos este o preajitura delicioasa, dietetica care poate fi consumata si de cei care din diferite motive tin regim.

Ingrediente

    • 300 gr faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • 200 gr zahar
    • 4 galbenusuri mari
    • 200 gr unt topit
    • 200 ml lapte
    • 1 baton vanilie/ 2 plicuri zahar vanilat
    • 1 varf cutit sare

    PENTRU BEZEAUA DE COCOS:

    • 4 albusuri mari
    • 120 gr zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    • 175 gr nuca de cocos deshidratata
    • 1 varf cutit sare

Instructiuni de preparare

  1. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem intr-un vas, apoi adaugam 200 gr zahar, sarea, galbenusurile si untul topit.
  2. Incalzim laptele impreuna cu un baton de vanilie taiat pe lungime dupa care il lasam sa se raceasca si eliminam batonul.
  3. Adaugam si laptele peste faina, zahar, galbenusuri, sare si unt si mixam pana obtinem o crema omogena.
  4. Tapetam o forma dreptunghiulara cu unt si faina si adaugam aluatul pe care-l nivelam cat de bine putem. Coacem prajitura la 160° C, cuptor preincalzit, pentru 20 minute. In timp ce prajitura se coace, ne ocupam de bezeaua de cocos.
  5. O bagam din nou la cuptor, la 140°C, de data aceasta unde o mai lasam pt 15 minute. Bezeaua nu trebuie sa se rumeneasca asa ca nu o lasati mai mult de 15 minute la cuptor.
  6. O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si apoi, daca dorim o decoram cu putina ciocolata topita, amara sau cu lapte, pe deasupra.
  7. Pentru bezeaua de cocos batem spuma albusurile, la temperatura camerei, cu un varf de cutit de sare.
  8. In momentul in care incepe sa se formeze spuma, incepem sa adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana ce obtinem o bezea compacta.
  9. Incorporam nuca de cocos treptat, amestecand usor, de jos in sus cu o lingura de lemn.
  10. Scoatem prajitura din cuptor, o lasam cca 5-6 minute sa se racoreasca putin, dupa care intindem repede bezeaua de cocos pe deasupra.

Recomandari

Prajituri