Prajitura sfaramicioasa cu banane si fulgi de ovaz

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura sfaramicioasa cu banane si fulgi de ovaz trebuie sa o incercati pentru ca este atat de buna, incat de fiecare data va trebui sa dublati cantitatile ca sa ii multumiti pe toti.

Ingrediente

    PENTRU BAZA:

    • 50 gr unt
    • 140 gr zahar brun
    • 2 oua
    • 3 banane pasate
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 140 gr faina alba
    • 160 gr fulgi de ovaz
    • 1/4 lingurita sare
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

    PENTRU TOPPING:

    • 150 gr fulgi de ovaz
    • 60 gr zahar brun
    • 2 linguri de unt topit
    • 2 linguri nuci tocate
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron amestecati faina cu zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu. Separat, intr-un castron mare mixati unutl cu zaharul brun pana obtineti o crema  fina aerata, in care incorporati pe rand ouale, piureul de banane si vanilia. Omogenizati amestecul, apoi incorporati amestecul de faina si turnati-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putin ulei.
  2. Pentru topping, amestecati fulgii de ovaz cu zaharul brun,  untul topit, nucile si scortisoara, si framantati pana devine sfaramicios. Presarti firimiturile de aluat uniform peste aluat, apoi coaceti prajitura 40-45 de minute, pana cand scobitoarea de test iese curata.
  3. Cand prajitura este gata scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca bine de tot inainte de a o portiona si servi.

Recomandari

Prajituri