Mancare de naut cu dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea de naut cu dovleac este ideala pentru zilele de post, datorita continutului ridicat de roteine din naut.

Ingrediente

    • 250 gr naut
    • 1 morcov
    • sare
    • amestec de piper rosu, alb, verde si negru
    • 500 gr dovleac
    • 1 ceapa
    • 2 linguri ulei
    • 1/2 lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Cu o seara inainte se pune nautul la inmuiat in apa rece, iar a doua zi se pune la fiert in apa rece pana se inmoaie.
  2. Se taie dovleacul in cubulete potrivite care s eoparesc in putina apa, apoi se scurge. Intre timp, se rade morcovul iar ceapa se toaca marunt, apoi se pun la calit in ulei incins, adaugand nautul cu putina din zeama in care a fiert. Se pune la fiert 10 minute la foc mic, apoi se adauga dovleacul, sare dupa gust si amestecul de piper.
  3. Se amesteca usor sa nu se sfarame dovleacul si se stropeste cu zeama de lamaie, apoi se opreste focul si mancarea se poate servi.

Recomandari

Mancaruri