Momite de vitel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea cu momite de vitel este foarte gustoasa, fiind in acelasi timp o delicatesa culinara.

Ingrediente

    • 500 gr momite de vitel
    • 2 linguri cu malai cernut
    • 1 lamaie
    • 2 linguri cu untura proaspata sau unt
    • 200 gr smantana
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 45 minute

  1. Curatati momitele de grasime, lasati-le intr-un castron adanc si opariti-le cu apa clocotinda. Acoperiti vasul pentru 20 minute, treceti momitele in vas cu apa rece, apoi stergeti-le cu servetele de hartie.
  2. Intindeti pe un fiind de lemn malai proaspat cernut, sarati si piperati momitele, treceti-le prin malai si rumeniti-le in untura proaspata sau unt. Le intoarceti des ca sa se patrunda bine, apoi scoateti-le pe un platou, si acoperiti cu capac.
  3. In grasimea ramasa puneti o cana cu smantana si zeama de la o lamaie, sarati si piperati,si lasati
    sa fiarba incet 15 minute.
  4. Treceti momitele taiate bucati mici in sosul de smantana si serviti fierbinte, langa paine de casa si vin alb.

Recomandari

Momite de vitel cu smantana

Momitele de vitel cu smantana este un preparat delicios, desi ciudat...

30 min
4 servings

Mancare de vitel si dovleac

Daca carnea de vitel este preferata dvs, atunci mancarea de vitel si dovleac va va incanta de la prima imghititura.

30 min
4 servings

Cotlete de vitel cu smantana

Cotletele de vitel cu smantana sunt foarte gustoase si aromate, mai ales daca se adauga si cateva boabe de piper verde pentru a accentua aroma carnii fragede.

30 min
4 servings

Tocanita de vitel

Retetele cu carne de vita sunt slabe in grasime si foarte sanatoase. Tocanita de vitel va poate face sa adaugati acest ingredient in topul preferintelor dumneavoastra in materie de carnuri.

30 min
4 servings

Sote de vitel cu paste

Soteul de vitel cu paste este preparatul ideal pentru zilele caniculare de vara, deoarece se poate consuma si rece, adaugand, dupa preferinta si putin parmezan ras deasupa.

30 min
4 servings

Mancaruri