Ostropel de pasare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ostropelul de pasare este o mancare foarte gustoasa, pe care o puteti servi cu o garnitura de piure de cartofi.

Ingrediente

    • 1 pui mare sau 1/2 gaina mare (sau 1 boboc de rata)
    • 3 linguri cu ulei
    • 2 linguri cu faina
    • 2 linguri cu bulion de rosii
    • sare
    • 4-5 catei de usturoi
    • 1 foaie de dafin
    • piper boabe
    • 3-4 tije de patrunjel verde

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati pasarea, transati-o bucati potrivit de mari, spalati in 2-3 ape si lasati sa se scurga in sita. Stergeti bucatile de carne cu servetele, apoi prajiti-le in ulei fierbinte.Intoarceti carnea ca sa se rumeneasca pe toate partile, apoi presarati taina m ulei. Amestecati timp de 1 minut, stingeti cu 2 cani de apa sau supa calda, in care ati diluat bulionul de rosii.    .
  2. Acoperiti, lasati sa fiarba 1/2 ora cu usturoi tocat fin, sare, piper boabe si o foaie de dafin.
  3. Cand mancarea a scazut si carnea a fiert, stingeti focul, decorati cu patrunjel tocat marunt si impartiti in farfurii.
  4. Serviti ostropelul de pasare cu paine proaspata sau cu mamaliguta calda.

Recomandari

Mancaruri