Ostropel din carne si maruntaie de curcan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ostropelul din carne si maruntaie de curcan este o mancare perfecta pentru un pranz delicios si satios.

Ingrediente

    PENTRU OSPTROPEL:

    • aripi, spate si maruntaie de la un curcan
    • 1 ceapa
    • 2 ardei grasi proaspeti sau congelati
    • 3 linguri cu bulion
    • 150 ml ulei
    • 4-5 catei de usturoi
    • sare

    PENTRU MAMALIGA:

    • 500 gr malai
    • 1,5  l apa
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare1 1/2 ora

  1. Curatati carnea de fulgi si oase mici, spalati in apa rece, lasati sa se scurga in sita, apoi stergeti cu servet curat. Incingeti uleiul pus in cratita emailata potrivit de mare, puneti bucatile de carne sa se rumeneasca pe toate partile. Intoarceti carnea din 5 in 5 min, avand grija sa nu se arda, iar cand este rumenita scoateti carnea pe un platou cand se poate consuma.
  2. In uleiul ramas puneti ceapa tocata si ardeii taiati fasii subtiri, lasati sa se caleasca la foc mic. Cand ceapa este transparenta, puneti in cratita bulionul desfacut in apa calda, usturoi tocat si putina sare.
  3. Lasati legumele sa fiarba cu vasul acoperit 20 minute, apoi puneti in cratita carnea si lasati sa fiarba la foc mic 1/2 ora.
  4. Faceti o mamaliga obisnuita, impartiti in farfurii cand este fiarta si serviti cu ostropel cald. Este potrivit vinul alb.

Recomandari

Mancaruri