Rulada din piept de curcan

Rulada din piept de curcan este un preparat delicios, aromat si foarte apetisant, ideal pentru masa de Craciun.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Rulada din piept de curcan este delicioasa, atat calda cu garnitura si salata cat si rece ca aperitiv. Rulada din piept de curcan este delicioasa, atat calda cu garnitura si salata cat si rece ca aperitiv.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 600 gr piept de curcan
  • 1 bucata broccoli
  • 2 oua
  • 200 ml supa limpede de pui
  • 200 gr sunca presata de pui
  • 4 catei de usturoi
  • 50 gr unt
  • 50 ml vin alb sec
  • piper macinat
  • sare

Cum se prepara?

  1. Se desface broccoli buchetele care se fierb 5 minute in apa cu sare, apoi se strecoara si se lasa sa se raceasca.
  2. Se intinde pieptul de curcan cat mai subtire, se netezeste putin cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se baga 20 de minute la frigider , ca sa se fragezeasca.
  3. Se amesteca broccoli cu usturoiul pisat si cu ouale batute. Se asaza peste pieptul de curcan feliile de sunca de pui si apoi se intinde amestecul de broccoli. Se ruleaza cat mai strans, se prinde cu scobitori, sau se leaga cu sfoara, apoi se pune intr-o tava incapatoare, impreuna cu vinul si supa.
  4. Se unge rulada cu unt, se acopera cu folie de aluminiu, intepata din loc in loc, si se coace 45 de minute. Se scoate folia si se mai tine la cuptor inca 15 minute ca sa se rumeneasca frumos.
  5.  Cand este gata, rulada se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca, apoi se poate felia si servi.

Vezi retete similare

Rulada de curcan Rulada de curcan
Rulada de curcan este o friptura aromata foarte gustoasa si usor de preparat, fiind in acelasi timp un preparat usor si dietetic.
Piept de curcan umplut Piept de curcan umplut
Pieptul de curcan umplut este un preparat acre se poate servi rece ca aperitiv si cald alaturi de o friptura, ca fel principal.
Piept de curcan in crusta aromata Piept de curcan in crusta aromata
Pieptul de curcan in crusta aromata este un preparat foarte gustos si aromat, fiind un fel de baza delicios si satios.
Rulada de pui cu fructe de mare Rulada de pui cu fructe de mare
Rulada de pui cu fructe de mare este un preparat exotic, aromat si usor de preparat, in acelasi timp.
Piept de curcan umplut-varianta 2 Piept de curcan umplut-varianta 2
Pieptul de curcan umplut sunt de fapt niste rulouri delicioasa, satioasa si foarte aromate pe acre le puteti servi si ca aperitiv.
Piept de curcan in crusta crocanta Piept de curcan in crusta crocanta
Pieptul de curcan in crusta crocanta este un fel principal delicios, gustos care se serveste alaturi de garnitura preferata si de salata.
Curcan umplut cu castane- varianta 2 Curcan umplut cu castane- varianta 2
Curcanul umplut cu castane este un preparat specific sarbatorilor de iarna, foarte gustos si aromat.
Snitel de curcan in crusta crocanta Snitel de curcan in crusta crocanta
Snitelul de curcan in crusta crocanta este foarte gustos, apetisant si foarte usor de preparat. Acest snitel de curcan este delicios atat rece cat si cald.
Gusa de curcan umpluta- varianta 2 Gusa de curcan umpluta- varianta 2
Gusa de curcan umpluta este un preparat sofisticat, aromat si foarte gustos.
Curcan cu sos Mornay Curcan cu sos Mornay
Curcanul cu sos Mornay este un preparat foarte gustos si aromat, el fiind servit cu succes atat ca gustare cat si ca fel principal.

Friptura sau Gratar de azi

Scrumbie in pergament Scrumbie in pergament
Scrumbia in pergament trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa, cu aroma intensa si plina de minerale sanatoase.
Frigarui dobrogene din carne de miel Frigarui dobrogene din carne de miel
Frigaruile dobrogene din carne de miel sunt foarte fragede si aromate, numai bune pentru un pranz delicios si satios.