Frigarui cu peste si creveti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Frigaruile cu peste si creveti sunt foarte gustoase si se pot servi atat calde alaturi de o garnitura cat si reci ca aperitiv.

Ingrediente

    • 350 gr somon
    • 4 cepe
    • 10 rosii cherry
    • 250 gr creveti
    • 10 catei de usturoi
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 3 lamai
    • piper negru macinat
    • sare
    • 2 lingurite otet balsamic
    • ulei de masline
    • cimbru verde
    • 100  gr unt
    • paine prajita
    • bete pentru frigarui

Instructiuni de preparare

  1. Somonul se taie cubulete si se trece prin masina de tocat. Se curata 3 cepe, se spala, apoi se toaca marunt.
  2. Somonul tocat se amesteca cu ceapa, verdeata si se condimenteaza cu sare si piper macinat. In compozitie se mai adauga otet balsamic si putin ulei de malsine, apoi se framanta bine, iar din amestecul obtinut se formeaza bilute de marime potrivita.
  3. Separat, se curata ceapa ramasa si se taie fasii. Crevetii se curat, se spala si se lasa cateva minute in unt cu usturoi.
  4. Se intercaleaza pe betele de frigarui chiftelutele de somon, cu rosiile taiate felii, ceapa si crevetii, apoi  se rumenesc pe gratarul incins.
  5. Frigaruile cu peste ssi creveti se servesc cu lamaie si paine prajita si se decoreaza cu cimbru verde.

Recomandari

Friptura sau Gratar