Muschiulet de porc cu ananas si ardei iute

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Legumele si carnea alba sunt ele sanatoase, dar din cand in cand mai avem nevoie si de putin porc - mai ales daca il preparam astfel incat sa valorificam la maximum aromele carnii.

Ingrediente

    • 2 muschiuleti de porc
    • sare
    • piper macinat
    • un ananas proaspat
    • 500 grde afine
    • ardei iute rosu
    • patrunjel verde

Instructiuni de preparare

  1. Crestati muschiuletul pe ambele parti, apoi puneti-i sare si piper pe crestaturi.
  2. Sub gratarul de la cuptor potriviti un vas cu apa (pentru a nu murdari de suc nici cuptorul, nici vasul). Ungeti gratarul cu putina grasime si dati muschiuletul la cuptor. Dupa aproximativ 50 de minute la foc mediu, muschiuletul trebuie intors.
  3. Intre timp, spalati ardeiul iute, tocati-l cat de fin si mixati afinele spalate. Puneti apoi sosul de afine intr-un vas neaderent si ardeiul iute in el. Dati siropul la foc si incalziti-l, fara insa a-l lasa sa fiarba (cand da semn ca vrea sa fiarba, inchideti focul).
  4. Spalati ananasul, decojiti-l si taiati-l felii.
    Intr-un platou ceva mai adanc puneti intai muschiuletul, apoi turnati peste el sosul de afine si ardei iute. Presarati deasupra patrunjelul verde tocat, iar feliile de ananas plasati-le artistic de jur imprejur.

Recomandari

Friptura sau Gratar