Compot de capsuni

Compotul de capsuni este unul dintre compoturile care pastreaza aproape intacte vitaminele si gustul capsunelor.

4.5 stars based on 35 reviews
  • Compotul de capsuni este delicios... Compotul de capsuni este delicios...
  • Compotul de capsuni deoarece este mai sensibil se pastreaza maxim 6-8 luni. Compotul de capsuni deoarece este mai sensibil se pastreaza maxim 6-8 luni.

Ce ingrediente se folosesc?

  • 500 gr capsuni
  • 1/2 lamaie
  • 6 linguri cu zahar
  • 500 ml apa

Cum se prepara?

  1. Se curata capsunile de partea verde, se spala asezate in sita si se pun in recipientul de sticla. Pentru 1 borcan este nevoie doar de 400 g capsuni.
  2. Se face un sirop concentrat din apa si zahar, se fierbe 15 minute, se toarna fierbinte peste fructele acoperite cu feliute de lamaie. Se capseaza sticla, se inveleste in patura, se pastreaza 24 de ore invelita, apoi se asaza in camara.
  3. Aceasta metoda inlatura pasteurizarea prin fier­bere, pentru ca fructele sunt prea sensibile si se desfac re­pede. La fel se pregateste compotul de fragi si de zmeura.

Vezi retete similare

Compot de capsuni-varianta 2 Compot de capsuni-varianta 2
Compotul de capsuni este un desert savuros de consumat atat pe timpul verii, cat si in perioada iernii. Vara il poti pregati si consuma imediat, insa daca vrei sa il ai si pentru lunile de iarna, va trebui sa il fierbi mai mult si sa il treci prin procedu
Dulceata de capsuni Dulceata de capsuni
Dulceata de capsuni este cea mai apreciata dulceata datorita aromei delicate si al gustului divin. Nu e gospodina care sa nu aibe in camara pentru iarna un borcan de dulceata de capsuni.
Dulceata de capsuni- varianta 3 Dulceata de capsuni- varianta 3
Aceasta dulceata de capsuni este reteta unui preparat delicios si plin de vitamine, dar care trebuie consumat repede.
Gem de capsuni Gem de capsuni
Daca doriti sa savurati din plin aroma capsunilor si iarna atunci trebuie sa preparati gemul de capsuni. Pare complicat dar de fapt gemul de capsuni de prepara foarte usor.
Dulceata de capsuni-varianta 2 Dulceata de capsuni-varianta 2
Dulceata de capsuni este cea mai aromata si mai gustoasa dintre dulceturi datorita fructelor car daca sunt coapte sunt delicioase.
Compot de pere Compot de pere
Unul din cele mai savuroase si mai sanatoase compoturi, este compotul de pere. Perele sint bogate in fibra, o sursa importanta de potasiu si, desi par foarte consistente, contin doar 100 de calorii si o cantitate neglijabile de grasimi, asa incat compotul
Compot de caise Compot de caise
Compotul de caise este un desert usor si gustos in orice ocazie. Poate fi servit simplu sau poate insoti diferite prajituri.
Compot de visine Compot de visine
In timpul verii, din visine proaspete se poate pregati un compot delicios care este nu doar o idee racoritoare de bautura-desert de vara, ci si o conserva gustoasa pentru iarna. Adauga-i si frunze de menta pentru un plus de savoare.
Marmelada de capsuni Marmelada de capsuni
Pentru a surprinde din plin aroma capsunilor, marelasa de capsuni etse cea mai potrivita. Facuta dupa reteta clasica este delicioasa si cu siguranta va incanta pe toata lumea.
Compot de gutui Compot de gutui
Va oferim cu drag reteta traditionala romaneasca de compot de gutui. Acest compot deosebit de aromat este delicios atat proaspat cat si conservat!

Conserve si Muraturi de azi

Visine in sirop Visine in sirop
Visinele in sirop sunt perfecte in zilele de iarna cand doriti sa savurati fructele aromate de vara.
Sirop de visine nefiert Sirop de visine nefiert
Siropul de visine nefiert trebuie sa il incercati numai ca acest sirop trebuie consumat in maxim 3-4 luni de la preparare.