Dulceata de visine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dulceata de visine este una dintre cele mai populare dulceturi de la noi. Se prepara repede, este gustoasa si poate fi folosita la numeroase prajituri.

Ingrediente

    • 2 kg visine
    • 1 kg zahar
    • vanilie sau frunze de menta

Instructiuni de preparare

  1. Se spala fructele, se curata de samburi si codite, se pun in vas smaltuit acoperite cu zaharul necesar pentru 5-6 ore. Se pune vasul pe foc mic pana se topeste zaharul, se face focul mai mare, se lasa sa fiarba pana cand siropul devine bob legat.
  2.  Se parfumeaza cu frunze de menta, se lasa sa se raceasca in vasul in care a fiert acoperita cu un prosop umezit Se trece dulceata in borcane si se pastreaza in camara aerisita.

Recomandari

Dulceata de visine-varianta 2

Aroma dulcetei de visine nu o inlocuieste nimic in zilele geroase de iarna, de aceea orice gospodina isi face din timp provizii.

30 min
4 servings

Marmelada de visine

Marmelada de visine este un aperitiv dulce de iarna, care se prepara din visine coapte, carnoase si foarte aromate.

30 min
4 servings

Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri este foarte aromata, si se foloseste mai ales la prepararea dulciurilor.

30 min
4 servings

Dulceata de chitra -fruct obtinut din lamai altoit

Dulceata de chitra nu este chiar atat de des intalnita in camarile gospodinelor dar gustul ei este foarte aromat si delicios.

30 min
4 servings

Dulceata de struguri

Dulceata de struguri ofera pe langa aroma dellicioasa si o diversitate pe masura in sensul ca se poate prepara atat din struguri rosii cat si din struguri albi, gustul fiind la fel de delicios.

30 min
4 servings

Conserve si Muraturi