Gem de caise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gemul de caise este cel mai cunoscut si apreciat gem. Se poate consuma ca atare sau pe clatite sau de ca nu in prepararea tartelor.

Ingrediente

    • 3 kg caise coapte
    • 1 kg zahar
    • 1/2 lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se spala fructele si se curata de samburi. Se rup in doua si se pun intr-un vas mai mare, acoperite cu 1 kg de zahar si se lasa 10 ore sa stea in frigider sau in camara. Se pune vasul pe foc mic, apoi pe foc viu si se fierbe ames­tecul 2 ore, spumuind din cand in cand. Cand gemul se inchide la culoare se poate stoarce deasupra lui zeama de Ia o jumatate de lamaie.
  2. Se scade in cuptor sau pe flacara mica, pe care s-a pus o tabla groasa. Se pune gemul fierbinte in borcane curate si incalzite in cuptor, care se leaga, apoi se invelesc in paturi si se lasa asa o zi si o noapte. Se eticheteaza si se pun borcanele in camara, unde se pastreaza la loc uscat si intunecos.

Recomandari

Conserve si Muraturi