Dulceata de struguri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dulceata de struguri ofera pe langa aroma dellicioasa si o diversitate pe masura in sensul ca se poate prepara atat din struguri rosii cat si din struguri albi, gustul fiind la fel de delicios.

Ingrediente

    • 1 kg boabe de struguri
    • 1 kg zahar
    • 750 ml apa
    • 1/2 lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg boabe de struguri (albi sau negri), se spala, se curata de coaja, se scot samburii cu un ac si se pun in sirop legat de zahar.
  2. Se lasa 15 minute cu vasul pe marginea plitei, se parfumeaza cu coaja de lamaie razuita si se pune dulceata la fiert cu feliute de lamaie din care s~a stors zeama peste fructe.
  3. Se fierbe pe foc potrivit 15 minute; se opreste din fiert pentru 5-6 ore, se reia operatia pentru alt sfert de ora. Este gata cand siropul devine bob legat. Se acopera vasul cu prosop umezit si se lasa asa 8-10 ore. Se trage in borcane curate si sterilizate.

Recomandari

Conserve si Muraturi