Lasagna cu ardei si carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lasagna cu ardei si carne este delicioasa, fiin la fel de buna si daca este servita rece.

Ingrediente

    • 16 foi de lasagna4 ardei copti
    • 1 kg piure de rosii
    • piper negru macinat
    • busuioc verde si uscat
    • 50 gr unt
    • 2 linguri pesmet
    • 500 gr carne tocata de vita
    • 2 cepe rosii
    • sare
    • cimbru verde si uscat
    • 4 linguri ulei de masline
    • 200 gr cascaval

Instructiuni de preparare

  1. Foile de lasagna se oparesc cateva minute in apa clocotita cat sa se inmoaie usor si sa nu se usuce cand sunt in cuptor.
  2. Intre timp, se curata ceapa rosie, se toaca marunt, apoi se caleste in ulei incins. Se aduaga carnea tocata si apa calduta putin cate putin.
  3. Dupa ce carnea a fiert, se adauga piureul de rosii si se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si busuioc. Se mai lasa cateva minute, la foc potrivit si se dau deoparte.
  4. Se tapeteaza tava cu unt si pesmet si se asaza un strat de foi de lasagna, unul de carne, se presara ardei copt taiat cubulete, cascava si iarasi un rand de foi, si tot asa pana se terminta toate ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de foi si cascaval.
  5. Se baga tava in cuptorul incins pentru 30 de minute, cat sa se rumeneasca, apoi se serveste decorata cu parmezanras si frunze de busuioc verde.

Recomandari

Paste