- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastele cu legume coapte trebuie sa le incercati pentru ca sunt delicioase, iar daca folositi paste integrale sunt si foarte sanatoase!
Ingrediente
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 1 ceapa
- 500 gr spaghete
- 2 ardei grasi
- 5 rosii
- 5 catei de usturoi
- ulei
- busuioc
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 50 minute
- Pune spaghetele la fiert in apa cu sare, conform inidcatiilor de pe ambalaj, apoi scurg-le intr-o strecuratoare.
- Coace legumele pe un gratar. Feliaza vanata si dovlecelul fara sa indeparteazi coaja si pune-le pe gratar, iar printre ele pune rosiile intregi. Ardeii coacei pe o plita si curata-i de coaja si cotor.
- Curata ceapa, toac-o cubulete, apoi caleste-o in 5 linguri de ulei pana incepe sa devina translucida, apoi adauga cateii de usturoi zdrobiti, si ardeii taiati felii. Cand rosiile s-au inmuiat, taie-le felii si adauga-le in sos, la fel si restul legumelor. Drege sosul de sare si piper, apoi adauga spaghetele si lasa-le 3 minute cat sa traga si ele putin sos.
- Pastele se servesc cu frunze de busuioc proaspat sau putin busuioc uscat.