Gnocchi de cartofi cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gnocchi de cartofi cu ciuperci este un preparat foarte gustos si hranitor, usor de preparat si pe gustul impatimitilor de paste.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 2 oua
    • 1 ceapa
    • 1 catel de usturoi
    • 100 gr ciuperci
    • 100 gr cascaval
    • 100 gr faina
    • sare
    • piper macinat
    • 200 gr sunca presata
    • 2 linguri pasta de tomate
    • 100 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb cartofii in coaja, se paseaza pana se obtine un piure fin care se amesteca cu 2 oua, sare, piper si 100 gr faina. Se framanta bine, apoi se face din aluat un sul, se taie bucati lungi de 2 cm care se fierb in apa cu sare 3-4 minute.
  2. Cand ghocchi s-au fiert se scot si se pun direct intr-o tava termorezistenta, iar peste ele se toarna urmatorul sos: se rumeneste usor ceapa in 50 gr de unt, se adauga sunca taiata bucatele, se adauga usturoiul pisat si pasta de tomate.
  3. Ciupercile taiate lamele si inabusite in 50 gr de unt cu sare si piper, se amesteca cu compozitia de sunca si se toarna peste ghocchi din tava. Se presara cascavalul ras si se introduce totul in cuptorul incins pentru 15 minute.

Recomandari

Paste