Varza rosie in otet

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Varza rosie murata in otet este un preparat care nu trebuie sa lipseasca din camara de toamna a niciunei gospodine. Varza crocanta si acrisoara este potrivita ca garnitura pentru fripturi si piureuri de legume.

Ingrediente

    • 2 kg varza rosie
    • 2 linguri zahar
    • 2 boabe ienibahar
    • 1 foaie de dafin
    • 3 linguri sare
    • 2 boabe piper negru
    • 2 cuisoare
    • 1 borcan de 3 litri
    • 1 litru otet
    • 250 ml ulei

Instructiuni de preparare

  1. Se curata varza i se toaca subtire. Se sareaza, se amesteca si se lasa 2-3 ore.
  2. Se spala borcanul, se pun condimentele pe fundul borcanului, se asaza varza si se indeasa bine.
  3. Se fierbe otetul cu zahar si se lasa sa se raceasca, apoi se toarna in borcan, peste varza. Se pune deasupra un strat gros de un deget de ulei, se leaga borcanul cu celofan si se pune in camara.

Recomandari

Gogonele cu varza rosie in saramura

Varza rosie ofera gogonelelor nu numai un colorat usor rosu dar si un gust usor dulceag si nu vor fi foarte sarate.

30 min
4 servings

Varza rosie murata

Sunt multe retete de varza rosie murata. Fiecare gospodina are reteta ei, da noi va eferim reteta traditionala pe care cu siguranta o veti prepara si dvs.

30 min
4 servings

Gogosari umpluti cu struguri in otet

Gogosari umpluti cu struguri in otet sunt o combinatie foarte reusita in ceea ce privesc muraturile. Gustul lor fin si aromat ofera de fiecare data o senzatie placuta.

30 min
4 servings

Ardei cornul caprei in otet

Ardeii cornul caprei in otet deoarece sunt foarte iuti trebuie sa aveti grija de cate ori ii consumati deoarece ei sunt deliciosi si ajuta la prepararea felurilor de mancare picante.

30 min
4 servings

Castraveti cornison in otet

Desi sunt multe gospodine care prefara sa cumpere castraveti cornison in otet din comert, sunt mult mai multe gospodine care in fiecare toamna isi umple camara cu castraveti cornison in otet puse de ele dupa reteta clasica.

30 min
4 servings

Conserve si Muraturi