Castraveti cu gogosari in otet

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Castraveti cu gogosari nu trebuie sa lipseasca din nici o camara cu conserve de iarna. Castraveti cu gogosari in otet se servesc ca salata sau de ce nu ajuta la prepararea unor feluri rafinate de mancare.

Ingrediente

    • 2 kg castraveti
    • 2 kg gogosari
    • 1 l otet
    • 3 l apa
    • 4 linguri cu sare
    • 8 linguri cu zahar
    • piper boabe
    • frunze de busuioc

Instructiuni de preparare

  1. Se spala castravetii si se taie in doua pe lung. Se spala gogosarii, se taie in patru felii, se asaza straturi in- tr-o oala mai mare si se oparesc cu o solutie din otet, apa, sare si zahar.
  2. Se acopera oala, se lasa 10-12 ore, dupa care se pun legumele in borcane asezate „in picioare\", al­ternand castravetii cu gogosarii. Se pun intre legume frun­ze de busuioc si boabe de piper, se toarna deasupra solutia in care au stat, data in clocot Se leaga borcanele imediat, se pun in camara cand s-au racit complet.

Recomandari

Conserve si Muraturi