- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Castraveti cu gogosari nu trebuie sa lipseasca din nici o camara cu conserve de iarna. Castraveti cu gogosari in otet se servesc ca salata sau de ce nu ajuta la prepararea unor feluri rafinate de mancare.
Ingrediente
- 2 kg castraveti
- 2 kg gogosari
- 1 l otet
- 3 l apa
- 4 linguri cu sare
- 8 linguri cu zahar
- piper boabe
- frunze de busuioc
Instructiuni de preparare
- Se spala castravetii si se taie in doua pe lung. Se spala gogosarii, se taie in patru felii, se asaza straturi in- tr-o oala mai mare si se oparesc cu o solutie din otet, apa, sare si zahar.
- Se acopera oala, se lasa 10-12 ore, dupa care se pun legumele in borcane asezate „in picioare\", alternand castravetii cu gogosarii. Se pun intre legume frunze de busuioc si boabe de piper, se toarna deasupra solutia in care au stat, data in clocot Se leaga borcanele imediat, se pun in camara cand s-au racit complet.