Castraveti in otet cu felii de ceapa -metoda bulgareasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Castraveti in otet cu felii de ceapa se consuma ca salata garnitura langa mancaruri scazute sau in salate asortate de iarna, fiind de nelipsit din camara cu muraturi pentru iarna.

Ingrediente

    • 5 kg castraveti
    • 1 litru otet
    • 2 cepe
    • 10 linguri cu sare
    • 20 linguri cu zahar
    • piper boabe

Instructiuni de preparare

  1. Se spala castravetii (alegeti castraveti mici, tari si proaspeti, de un verde tare), se asaza in 10 borcane de 800 g, se pun intre castraveti felii de ceapa groase de 0,5 cm si cateva boabe de piper. in fiecare borcan se pune otet cat sa acopere 2 cm la baza borcanului, se condimenteaza cu: foaie de dafin, 1 lingura cu sare si 2 linguri cu zahar.
  2. Se umplu borcanele cu apa, lasand 2 cm liberi pana la capac, se capseaza cu capace, se fierb borcanele in bain-marie. Sterilizarea se face timp de 1 1/2 ora din momentul in care incepe apa sa fiarba, pentru ca leguma sa primeasca lichi­dul necesar. Sunt gata cand castravetii si-au schimbat cu­loarea.
  3. Se pastreaza in camara si sunt buni peste o sapta­mana. Se consuma ca salata garnitura langa mancaruri scazute sau in salate asortate de iarna.

Recomandari

Ciuperci de padure in otet

Ciupercile de padure in otet sunt atat de gustoase incat daca aveti ocazia merita sa le preparati.

30 min
4 servings

Castraveti cornison in otet

Desi sunt multe gospodine care prefara sa cumpere castraveti cornison in otet din comert, sunt mult mai multe gospodine care in fiecare toamna isi umple camara cu castraveti cornison in otet puse de ele dupa reteta clasica.

30 min
4 servings

Gogosari umpluti cu struguri in otet

Gogosari umpluti cu struguri in otet sunt o combinatie foarte reusita in ceea ce privesc muraturile. Gustul lor fin si aromat ofera de fiecare data o senzatie placuta.

30 min
4 servings

Conopida cu castraveti in saramura

Conopida cu castraveti in saramura se serveste drept salata asortata de muraturi alaturi de un fel principal delicios. Zeama in care s-au murat se poate folosi pentru acrirea borsurilor.

30 min
4 servings

Sos de rosii cu gogosari si ceapa

Sos de rosii cu gogosari si ceapa este unul din sosurile preferate de gospodine datorita aromei dulce-acrisoare. Este unul din sosurile de iarna cele mai delicioase.

30 min
4 servings

Conserve si Muraturi