Castraveti in otet cu felii de ceapa -metoda bulgareasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Castraveti in otet cu felii de ceapa se consuma ca salata garnitura langa mancaruri scazute sau in salate asortate de iarna, fiind de nelipsit din camara cu muraturi pentru iarna.

Ingrediente

    • 5 kg castraveti
    • 1 litru otet
    • 2 cepe
    • 10 linguri cu sare
    • 20 linguri cu zahar
    • piper boabe

Instructiuni de preparare

  1. Se spala castravetii (alegeti castraveti mici, tari si proaspeti, de un verde tare), se asaza in 10 borcane de 800 g, se pun intre castraveti felii de ceapa groase de 0,5 cm si cateva boabe de piper. in fiecare borcan se pune otet cat sa acopere 2 cm la baza borcanului, se condimenteaza cu: foaie de dafin, 1 lingura cu sare si 2 linguri cu zahar.
  2. Se umplu borcanele cu apa, lasand 2 cm liberi pana la capac, se capseaza cu capace, se fierb borcanele in bain-marie. Sterilizarea se face timp de 1 1/2 ora din momentul in care incepe apa sa fiarba, pentru ca leguma sa primeasca lichi­dul necesar. Sunt gata cand castravetii si-au schimbat cu­loarea.
  3. Se pastreaza in camara si sunt buni peste o sapta­mana. Se consuma ca salata garnitura langa mancaruri scazute sau in salate asortate de iarna.

Recomandari

Conserve si Muraturi