Dulceata de cirese

(4 reviews)
 • Serves: 4 people
 • Prep Time: 30 min
 • Cooking: 2 hours
 • Calories: 632 kcal
Print

Dulceata de cirese are o aroma delicata care ne duce cu gandul la zilele insorite de vara. Fie ca e servita ca atare sau in compozitia prajiturilor, dulceata de cirese este mereu apreciata.

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 1,5 kg cirese negre sau rosii
  • 1 crenguta de busuioc
  • 500 ml apa.

Instructiuni de preparare

 1. Se spala ciresele si se curata de samburi (cu un ac, o agrafa de par sau prin apasare pe varful fructului), se pun in siropul legat Se lasa fructele 15 minute ca sa-si ames­tece sucul in zahar, se pune vasul pe foc sa fiarba la foc tare. Se spumuieste des si se parfumeaza cu o crenguta de busuioc.
 2. Busuiocul parfumeaza si ajuta la amestecul gus­tului fructelor cu zaharul. Daca fierberea se face in vase inox, dulceata fierbe in 45 de minute, cel mult 1 ora. Se lasa vasul acoperit 8-10 ore, apoi se trece dulceata in borcane, care se capseaza si se tin in loc aerisit

Recomandari

Dulceata de cirese amare

Dulceata de cirese amare trebuie sa o incercati pentru ca este o dulceata care nu poate lipsi din camara pentru iarna.

30 min
4 servings

Dulceata de cirese-varianta2

Dulceata de cirese este o dulceata aromata si gustoasa, pe care o puteti servi simpla sau o puteti folosi la prepararea dulciurilor.

30 min
4 servings

Dulceata de cirese negre amare

Dulceata de cirese negre amare este foarte aromata si gustoasa in acelasi timp avand si un efect revigant extraordinar.

30 min
4 servings

Compot de cirese-varianta 3

Compotul de cirese este un compot care nu trebuie sa lipseasca din camara nici unei gospodine, mai ales ca se prepara usor, necesita putine ingrediente, iar fructele se pot consuma ca atare sau se pot folosi la diferite deserturi delicioase.

30 min
4 servings

Compot de cirese-varianta 2

Compotul de cirese ne aduce aroma delicata a cireselor de iunie in toiul iernii. Servit rece aceste compot devine un deliciu...devenit capriciu.

30 min
4 servings

Conserve si Muraturi